Sprog

Valuta

Kan jeg vaske silke?

Can I machine wash silk?

Hvad sker der med mit silkesengetøj, når jeg vasker det?

Et af de mest stillede spørgsmål vedrører pleje af silkesengetøj. Kan jeg vaske det, og i så fald i maskine, eller skal det gøres i hånden? Hos OPSUNDBAY har vi brugt silkesengetøj i over et årti og ved, hvordan vi vasker og plejer det ordentligt.

 

Myterne om at vaske silke – Hvad er sandt og falsk

Her er nogle af de mest almindelige ting, vi har hørt om silke. Er de myter eller sandheder?

 

Silke sengetøj kan vaskes i vaskemaskine - Sandt nok

Alle de silkesengetøjsprodukter, vi tilbyder, inklusive dyner og puder, er af topkvalitet og kan maskinvaskes. Under vask, brug et kort silke-program og indstil temperaturen til lav (30 grader). Brug kun silkevaskemiddel; detaljerede vaskeanvisninger findes her .

Silke sengetøj kan kun vaskes i hånden - Falsk

Du kan vaske et enkelt pudebetræk eller vores sovemasker i hånden, hvis det er mere bekvemt. Vores silke sengetøjsprodukter er dog lavet af den højeste kvalitet 6A-kvalitet silkefibre, de længste og stærkeste. Derfor kan de vaskes i vaskemaskine.

Silke sengetøj kan tørretumbles - Falsk

Tørretumbling af silke anbefales ikke. Varmen fra tørretumbleren kan give krympning og beskadige stoffet, selvom det er af god kvalitet. Silke tørrer dog hurtigere end bomuld eller hør. Det er bedst at tørre silke fladt, da det kan strække fibrene, hvis det hænges på en vaskesnor eller bøjle, hvilket kan misforme produktet. Undgå at tørre silke i direkte sollys, da UV-lys kan føre til misfarvning.

Silke skal vaskes mindre end sengetøj af bomuld, hør og bambus - Sandt

Silke kan synes at være et delikat og luksuriøst materiale sammenlignet med bomuld, hør og bambus, hvilket kan få nogle til at tro, at det kræver mere vask. Men på grund af den glatte overflade afviser silke naturligt fugt, sved og snavs, hvilket gør at den absorberer mindre. Derudover er silke naturligt hypoallergen, og vores Deepsilk-stof har også antibakterielle egenskaber, der gør det mere hygiejnisk end de fleste andre kunstige eller naturlige stoffer.

Silke sengetøj bør vaskes med silke vaskemiddel - Sandt

Vi anbefaler kun at bruge vaskemiddel beregnet til silke og uld. Læs etiketten omhyggeligt før brug. Brug aldrig et rengøringsmiddel, der indeholder klor eller blegemiddel.

Silkesengetøj skal pletrenses - Falsk

Vi anbefaler ikke kun at rense en bestemt plet af vores silke, da det kan føre til misfarvning af området. I tilfælde af en uheldig plet har vi dog følgende anbefalinger.

Før du vasker silke i en vaskemaskine, er det vigtigt at fjerne alle pletter forsigtigt. Det kan du gøre ved at vaske det berørte område med det samme med lunkent vand, indtil pletten er helt opløst. Du skal muligvis bruge en pletfjerner til hårde pletter som blod eller rødvin. Sørg for at fjerne pletten omhyggeligt og skyl straks med rent vand for at sikre, at der ikke er kemikalier tilbage i silken, før du vasker den i maskinen. Denne proces kan dog forårsage en vis misfarvning.

Silke kan miste noget af sin glans, når du vasker det - Sandt

Når du vasker dit silkesengetøj, får det et blødere touch. I starten er silken meget skinnende og glat. Den føles dog lidt mere mat og blød efter vask et par gange. Dette er helt naturlig; for de fleste mennesker kan det endda være mere behageligt at sove i.

 

Hvis du har spørgsmål til vask af din OPSUNDBAY silke, så tøv ikke med at kontakte os.

Forrige artikel